Logo

 


De Museumwinkel

Winkel

In de winkel van het museum vindt u een ruime keuze aan artikelen die een goede herinnering zijn aan uw bezoek, maar ook veel dat geschikt is om cadeau te geven. Voor kinderen is eveneens een aantrekkelijk en steeds wisselend assortiment aanwezig.
De winkel is geopend tijdens de openingstijden van het museum en telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur onder nummer 033-4661995. De winkelmedewerkers informeren u desgewenst gaarne over het actuele assortiment.

Winkel Winkel


Nieuw

Willem3

NIEUWE MUSEUMPUBLICATIE
PRINS WILLEM III KAZERNE AMERSFOORT, Van ontstaan tot verdwijnen
door John Bom

Naar de geschiedenis van de inmiddels verdwenen Prins Willem III kazerne te Amersfoort is door John Bom, medewerker van de Historische Collectie Cavalerie, een uitgebreid onderzoek verricht. De resultaten daarvan zijn beschreven in dit boek, dat eind 2019 in een zeer beperkte oplage als museumpublicatie is verschenen. Het is een rijk geïllustreerde boek geworden van 272 pagina’s, formaat A4, gebrocheerd en ingelijmd in harde kaft.
In dit boek worden het wel en wee van de Prins Willem III kazerne beschreven vanaf het ontstaan van het militaire stallencomplex aan de Beestenmarkt in 1830 via de bouw van een ‘kazerne voor bereden wapens’ in 1881-1883 en de grote uitbreiding van het kazernecomplex in 1915-1918 tot en met de sloop van vrijwel alle kazernegebouwen in 1978 en 1982. Daarbij wordt zowel aandacht aan de bouwkundige aspecten besteed als aan de militaire eenheden, die in de loop der jaren op deze kazerne waren gelegerd.
De verkoopprijs bedraagt € 27,50.

 

Nieuwe Cavaleriestropdas (algemeen)

In de winkel is de nieuwe stropdas Cavalerie te koop
De stropdas heeft vanzelfsprekend het zilverkleurige Sint Jorisembleem en de vier regimentskleuren. Kortom een stropdas die niet in uw collectie mag ontbreken.
De stropdas wordt verkocht voor de vriendelijke prijs van € 18,45.

 

Stropdascavalg

 

 

 

 

Copyright 2011 Cavaleriemuseum. All rights reserved.